Hey Maurice,

 

Is het waar dat de bodybuilders uit de jaren 70 slagroom dronken om spieren en kracht op te bouwen? Ik heb het gelezen maar kan het me bijna niet voorstellen als ik de foto’s en de smalle tailles met buikspieren uit die tijd zie.


Vriendelijke groeten,

Dani

 

 

Beste Dani,


Ik ben het met je eens, de bodybuilders uit de jaren 70 hadden prachtige buikspieren en heel slanke tailles. In die tijd waren veel bodybuilders daar ook echt mee bezig, ze wilden een slanke taille met brede schouders hebben. Tegenwoordig zijn de bodybuilders veel zwaarder en zijn de tailles dientengevolge ook breder geworden.

Maar goed, om terug te komen op je vraag: In die jaren 70 waren diëten met alleen proteïnen en vet heel populair. Zo had je bijvoorbeeld het vlees en eieren dieet en inderdaad ook het proteïnen shake en slagroom dieet. Geloof het of niet maar daar kan je vetpercentage drastisch van zakken, mits je er natuurlijk geen koolhydraten bij gebruikt.

De bedoeling is dat je de vetten gebruikt voor je energie en de proteïnen voor de spieropbouw.

Zou je er toch koolhydraten aan toevoegen dan kun je razendsnel moddervet worden omdat de koolhydraten dan de energie leveren en de vetten worden opgeslagen. Dit proteïnen - vet dieet is echter niet voor iedereen geschikt. Sommige sporters hebben gewoon koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren en voor hen is een caloriebeperkt dieet, met alle voedingsstoffen daarin vertegenwoordigd, beter geschikt.

Maar het klopt dus inderdaad, bodybuilders van toen en soms ook nog van nu gebruikte slagroom in hun dieet.

 

Veel succes,

Maurice