Hi Maurice,


Is er een natuurlijk supplement dat echt goed is om op een natuurlijke manier spiermassa op te bouwen? Er zijn er zoveel en eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer. Af en toe twijfel ik of ik naturel wil blijven en daarom stuur ik je ook deze vraag.

 

Groetjes,

Chantal

 

 

 

Beste Chantal,

 

Ik heb al eens eerder geschreven dat ik BCAA´s echt het beste supplement voor de opbouw en het herstel van spiermassa vind en daar sta ik nog steeds achter. BCAA´s zijn Branched Chain Amino Acids oftewel Vertakte Keten Aminozuren. Het zijn de essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine.en ze spelen een grote rol bij het herstel van de spieren. Omdat je tijdens je training je spieren een flinke tik bezorgd is het logisch om BCAA´s vlak voor en meteen na de training te gebruiken. Hoe beter je spieren herstellen des te beter zullen ze zich ontwikkelen.

Persoonlijk train ik vrijwel nooit zonder dat ik BCAA´s heb genomen. Het klinkt misschien als een soort reclameslogan, maar ik meen het serieus. Ik probeer namelijk om door het jaar heen zo goed mogelijk in shape te blijven en dat betekend dat mijn vetpercentage erg laag ligt. Door de BCAA´s krijg ik dan meer energie en vertrouw ik erop dat ze me beschermen tegen spierafbraak als ik in de sportschool alles uit de kast haal. Een van de grootste problemen in het bodybuilding is het afslanken zonder spiermassa te verliezen. Om zoveel mogelijk spiermassa over te houden tijdens het zogenaamde droog worden gaan sporters nogal eens op zoek naar alle mogelijke middelen om dat doel te bereiken. Niets is namelijk zo erg als steeds dunner worden en veel van je spiermassa als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen als je streng op dieet staat. BCAA´s bieden een natuurlijke mogelijkheid om dat te voorkomen. Let wel Chantal, het is geen wondermiddel of zo, maar slechts een voedingssupplement dat de spieren als het ware voedt om schade te voorkomen en herstel te bevorderen. Het is in vergelijking met andere supplementen niet al te prijzig en je kunt het in alle goede supplementenwinkels kopen. Probeer het eens en laat me aub later eens weten of je er baat bij hebt gehad. Daar ben ik altijd in geïnteresseerd.


Veel succes,

Maurice